Bio

Renske

Renske

Er is maar weinig zo leuk, als muziek maken. Slechts een kleine gedachte, die in 2008 leidde tot iets groots…
Ik koos ervoor om muziek als professie een kans te geven. Zingen en mijzelf begeleiden op gitaar is het liefste, dat ik doe. Nog leuker is echter, om anderen in dit plezier mee te laten delen.

In 1998 ben ik gestart met gitaarles en in 2001 startte ik met zanglessen. Al snel leerde ik mijn stem en gitaarspel te combineren en trad ik op tijdens feestjes. Daarnaast heb ik in een aantal rockbandjes gezonden, o.a. in de Houtense band Dirty Work. Om me meer te kunnen focussen op mijn eigen optredens, ben ik hier in 2010 mee gestopt.

Tijdens mijn optredens zing ik solo, waarbij ik mijzelf op een akoestische (versterkte) gitaar begeleid. Ik zing covers uit het repertoire, dat ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd.

Muziektherapie

Naast mijn optredens ben ik in 2012 afgestudeerd als muziektherapeut aan de Hogeschool Utrecht.

Als muziektherapeut wil ik met muziek meer bereiken, dan alleen luisterplezier en gezelligheid. Muziek kan bij vrijwel iedereen veel losmaken. Door met muziek aan de slag te gaan, worden mensen vanuit een nieuwe invalshoek met hun problematiek geconfronteerd. Via oefeningen in muziek kunnen de eigen sterke en zwakke punten onderzocht worden en kan nieuw gedrag worden geoefend, wat helpt om steviger en met meer plezier in het leven te staan.

In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren in de open en gesloten jeugdzorg, volwassenen met verslavingsproblematiek en in de kinder- en jeugdrevalidatie. Momenteel werk ik vanuit mijn eigen praktijk, zie www.muziektherapiehouten.nl